معرفی روستای فشارک
فشارک نام روستایی باستاني است در حدود 70 کیلومتری شرق اصفهان که با یک جاده 22 کیلومتری از جاده اصلی اصفهان نایین منشعب میشود.
مردم محلی، فشارک را با تلفظ ساکن برای حرف “ر” (Feshark) تلفظ میکنند. در مورد وجه تسمیه فشارک اقوال مختلفی وجود دارد. از جمله دو قول زیر:
– در اصل “بهشارك” بوده است که به معنی شهر كوچك بهشتي ميباشد . که پس از آن به بشارک و فشارک تبدیل شده است.
– در اصل “پیش ارک” بوده است که پس از آن به پیشارک و فشارک تبدیل شده است(وجود محلی به نام قلعه کهنه و فشارک کهنه در نزدیکی آن این نظریه را تقویت میکند).
فشارک در مختصات جغرافیایی 32 درجه و 50 دقیقه شمالی 52 درجه و 21 دقیقه شرقی در دامنه جنوبی رشته کوههای مرکزی ایران (کرکس) و در ارتفاع 2190 متر از سطح دریا قرار دارد و از روستا، قله کوه فشارک(کوه مَس یا کوه مارشنان) به ارتفاع 3330 متر براحتی قابل مشاهده است.
موقعیت فشارک در استان اصفهان:
این روستا جزء بخش کوهپایه استان اصفهان محسوب میشود و به دلیل قرار گرفتن بین کوهستان و بیابان، تابستانهای معتدل و زمستانهای سرد و خشکی دارد. از محصولات مهم آن میتوان به انواع غلات، انار، گردو، بادام، آلبالو، توت، انگور و زعفران اشاره کرد. گرایش به کشت زعفران و گیاهان دارویی در این منطقه در 10 سال اخیر رشد چشمگیری داشته است.
از قدمت روستا اطلاع دقیقی در دست نیست ولی از بقایای اجسادی که در حفاریهای شمالی روستا در حدود 30 سال پیش به دست آمده چنین به نظر میآید که گبری یا زرتشتی بوده اند و این نشان می دهد که از قبل از اسلام نیز در این منطقه سکونت وجود داشته است.ضمن آنکه یک آتشکده نیز در بالای کوه شده SHEDEH وجود دارد.
جمعیت روستا شاید به 200 نفر هم نرسد ولی در آخر هفته جمعیتی بالغ بر 500 نفر به روستا می آیند و در روزهای ویژهای، مانند ایام عاشورا، اربعین، 28 صفر و ایام نوروز عده بسیار زیادی از فشارکیها از تهران و اصفهان در فشارک گرد هم میآیند و گاه این اجتماع به بیش از 4000 نفر بالغ میگردد. در 200 سال اخیر بزرگان زیادی از اهالی این روستا به جامعه معرفی شدهاند که شاید جا داشته باشد در صدر آنها به حدود 60 شهیدی اشاره نماییم که در جنگ هشت ساله عراق علیه ایران جان خود را برای دفاع از دین و سرزمین خود اهدا کردند ولی هیچگاه نخواهند مرد. از دیگر بزرگان این روستا میتوان به آیتالله سید محمد فشارکی(محمد پسر قاسم طباطبایی فشارکی)، آیتالله ملا محمدباقر فشارکی و آیتالله ملا محمدحسین فشارکی(فرزندان ملا محمدجعفر)، آیتالله سید عباس فشارکی، آیتالله رحمتالله آقاجانی فشارکی، آیت الله سیدعلی هاشمی فشارکی و دهها نفر از بزرگانی نام برد که در علوم جدید به بالاترین مدارج علمی رسیدهاند.
معرفی خانواده فشارکی ها
بیشتر کسانی که نسبشان به به این روستا میرسد، پسوند “فشارکی” را در نام خانوادگی خود دارند.
مانند: “فشارکی”،”فشارکی اصفهانی”،”هاشمی فشارکی” ،”آقاجانی فشارکی”،”آجونی فشارکی”، “جعفری فشارکی”، “فشارکی زاده”، “احمدی فشارکی”، “بهروان فشارکی”، “پادگانی فشارکی”، “حسینی فشارکی”، “حقیقتدار فشارکی”، “سلمانی فشارکی”، “طباطبایی فشارکی”، “غلامی فشارکی”، “لسانی فشارکی”، “محمدی فشارکی”، “مطلبی فشارکی”، “نقیان فشارکی”، “نوری فشارکی”، ” فشاركي فرد ” ، ” طبايي زاده فشاركي”، “فشارکی نیا”،”ذوعلم فشارکی” ، “کاویانی فشارکی” و “فشارکی پزوه” که البته وصلت آنها در طول سالیان دراز تفکیک آنها را مشکل و بی معنی میکند.
پیشوند قبل از فامیل” فشارکی” عموماً دلالت بر نام جد آن تیره دارد.
منبع: سایت روستای فشارک
من محمدسبحان وطنم فشارک نیست ولی پدرم وطنش آنجا است و من پسر ایشان هستم واز تمام مسافر ها میخواهم به این روستا بیایند و لذت ببرند جای بسیار عالیی است.من فرزند رضا آقاجانی فشارکی هستم
بسیار عالی
درود،باید مردمین اصفهان و حتی مردمین کشور به این جا سفر کنند و از آب و هوای تمیزش لذت ببرند.
سلام منم جعفری فشارکی هستم،ولی نه اصفهان رو دیدم ن فشارک رو دیدم،شاید شما از اقوام ماباشید
من خودم هر هفته میرم فشارک ..
هر کسی میگه خیلی سرسبزی دروغ گفته …
فشارک به کویری معروف است ولی مکان های مثل حنا کاریوز مزرعه عابد و لاسیلی و …
داره که خیلی زیا هستند …
درود فشارک بسیار زیباست
فشارک روستایی زیبا با مردمینی مهربان میباشند.
فشارک روستای عشق فشارکی هاست
درود بر فشارک و فشارکی ها….درود بر فشارکی های اصیل که اصالت خود را حفظ کردند، ما فشارکی هاهیچ گاه فشارک را فراموش نخواهیم کرد و درآبادانی آن کوشا و پرتوان خواهیم ماند….
روستای فشارک روستایی زیباست وتابستان های زیبایی دارد به آنجا نگاهی بی اندازید
بسیار متعجبم در مورد حاج رمضان محسنی فشارکی مطلبی نبود